donderdag 26 april 2012


FLIRTEN NAAR EEN BAAN!


Reageren op vacatures is vooral bezig zijn met wat er wordt gevraagd. Netwerken is zelf initiatief nemen met als uitgangspunt wat jij wilt en wat jij te bieden hebt.


De meeste vacatures halen nooit de krant of internet maar worden via-via ingevuld. Dus ben je op zoek naar een baan, maak dan gebruik van je netwerk. Beperk je daarbij niet tot familie en vrienden, want wist je dat je de meeste kans maakt op een baan via mensen die je niet zo goed kent?

20% van de banen wordt slechts gevonden via familie of vrienden. 30% via mensen die je zelden ontmoet en maar liefst 50% van de banen wordt gevonden via mensen die je af en toe ontmoet. Dus via verre kennissen maak je de meeste kans. Waarom? Omdat zij jou introduceren in een nieuwe wereld.

Veel mensen zien netwerken als iets voor snelle jongens die alle borrels en bijeenkomsten aflopen maar niets is minder waar. Netwerken doe je als je een praatje maakt op een verjaardag. Of bij de kapper. Of als je een oude kennis tegenkomt. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk mensen laat weten dat je in de markt bent voor een andere job.

Dus zoek je een nieuwe baan dan is het flirten, verbinden en vinden!

Wil je meer weten over hoe te netwerken naar een baan? Lees dan het boekje Netwerken Werkt van Rob van Eeden. Het staat vol praktische tips die je meteen kunt toepassen.

1 opmerking:

  1. Eens! Netwerken gebeurt heus niet alleen op borrels. Echter voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking is dat nog niet zo makkelijk gedaan. Daarom is het een aanradertje om gespecialiseerde bureau's die jobcoaching op maat verschaffen in te schakelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Volg ons


Angelique van 't Riet
Twitter LinkedIn

Suzanne Meijroos
Facebook LinkedIn

Saskia Paulissen
Twitter LinkedIn

wow factor of Angelique Van 't Riet on wieowie