woensdag 26 oktober 2011

Als de bliksem

Op een gewone door de weekse herfstdag, in de lunch pauze werd het donker, niets bijzonders gewoon een flinke bui. We zitten samen een boterham te eten en BOEM! de flits en de oorverdovende knal kwamen tegelijk. Ineens was het donker en stil. We keken elkaar met grote ogen aan....Ik voelde de elektriciteit door mijn hoofd suizen en dat ging zeker de eerste 3 uur niet over....
Dit is dus een bliksem inslag.

Gelukkig was er niet veel meer aan de hand dan flink wat apparatuur schade, en alle communicatie lijnen zoals telefoon en en internet lagen eruit. Ha.. in zo'n situatie ben je wel even helemaal in het moment!
Dit is nieuw, wat te doen? Flexibiliteit en creativiteit zijn ineens heel waardevol, Rustig blijven, intuïtie en gezond verstand gebruiken. Stap voor stap kijken wat er aan de hand is.....
Telefoonlijn doorgebrand, modem kapot, computer kapot, beeldscherm kapot, cv ketel kapot waterkoker kapot...en voor bereik met de mobiele telefoon moeten we 500 meter verderop zijn ....Als de bliksem in 1 seconde terug naar het leef niveau van 1945. De gedachte,red ik het, heb ik alles om te overleven? gaat door het hoofd.
Het antwoord was gelukkig meteen Ja.

Er is geen andere optie dan in het nu zijn, alles wat van belang is gebeurt nu en op dit kleine stukje aarde. Hoe kwetsbaar zijn we zonder elektra, telefoon en computers, zonder informatie stromen, socialmedia en hoe erg is dat eigenlijk?
Sociale vaardigheden blijken ineens heel belangrijk omdat ze de overlevingskansen vergroten, in zo'n moment zijn goede relaties met je buren van belang.
De hele buurt was getroffen iedereen had wel wat, we komen ineens bij elkaar over de vloer en we helpen elkaar. Een fijn en een warm gevoel, mocht zoiets gebeuren voor de lange termijn, dan redden we ons wel, zo samen.
Werken was er even niet meer bij, dat werd hout hakken en s'avonds met een boek op de bank.
Ik moet zeggen ik kan daar wel van genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volg ons


Angelique van 't Riet
Twitter LinkedIn

Suzanne Meijroos
Facebook LinkedIn

Saskia Paulissen
Twitter LinkedIn

wow factor of Angelique Van 't Riet on wieowie